Hygge og søde damer

The little book of Hygge The danish way to live well – sådan lyder titlen på en af de få bøger jeg har åbnet i mit liv, som ikke var studierelateret.

Introduktionen røber doPEN_Lil Book of HYGGE_FR-500x500g at vi har tyvstjålet begrebet fra Norge. Ikke desto mindre er Danmark blevet kendt for Hygge i det store udland og begrebet kobles direkte sammen med vores topplacering som verdens lykkeligste land, som lidt ironisk netop er blevet taget af nordmændene. Men jo mere jeg har læst i bogen, jo mere er jeg blevet opmærksom på vigtigheden af hygge i Danmark og ikke mindst på The green rose. Min drøm er at skabe en stemning, hvor man uden at tænke over det sidder med fødderne oppe i sofaen, med en bog i skødet og en god kop te i hånden. 

I fredags sad jeg og drak kaffe og snakkede med Mona, og hun sagde noget klogt
Det er oplevelsen folk kommer igen for. Selvfølgelig skal kvaliteten af det man sælger også være i orden, men den hyggelige atmosfære er altafgørende. Og det mindede mig om hvad min oprindelige tanke med The green rose er. En café med grøn profil og et engelsk touch. Stedet skal emme af miljøbevidsthed, og samtidig være kendt for at have afternoon tea, som serveres på en anderledes og overraskende måde – selvfølgelig med en virkelig god kop te til. Men som før nævnt kommer kvaliteten lige efter hyggen. God kage skal helst sikkert være en af hemmelighederne bag succesen – og her har karma vist sig fra sin bedste side. Sidste uge kontaktede en gammel gymnasieveninde mig, som har firmaet Lykkerier hvor hun laver lækre kager. Lykke er netop vendt hjem efter at gået på konditorskole i London, og har tilbudt at hjælpe med kager. Det bliver et kæmpe ja tak – og jeg glæder mig helt vildt til at mødes og snakke kager og ideer 🙂  

IMG_1947

For man skal holde sig til det man er god til. Og jeg er god til at hygge – men mit evner i et køkken er ikke prangende. Mit mål er at få nogle gode samarbejdspartnere som kan det jeg ikke kan. Dermed kan jeg fokusere på at drive café og sørge for den hyggelige stemning.

Dermed ikke sagt at jeg er den perfekte cafémutter, ikke endnu. Men jeg øver mig .. og mit nuværende job på en kaffebar er perfekt. Min største udfordring er helt sikkert at snakke med folk. Ikke forstået sådan at jeg ikke tør sige hej når folk træder ind af døren – men  small talk  har aldrig været min stærke side. Jeg har dog opdaget at det går væsentlige nemmere i et hyggeligt miljø, og det falder gradvist mere og mere naturligt for mig at snakke med gæsterne. Og jeg er sikker på at det bliver endnu lettere, når det er mit eget sted, hvor alle ideerne er mine og det er min historie jeg kan fortælle …

Men en ting er helt sikkert. Hygge og søde damer er vejen til The green rose succes 🙂

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s