Ons step at the time ..

Er der noget jeg fået ud af 3 års studie, udover titlen som bachelor, så er det at alting er en process. En process hvor man hele tiden bliver klogere. Vigtigt er det at huske at en process ikke altid føles som en opadgående bevægelse i den rigtige retning. En gang imellem er det et skridt frem, og et lille skridt tilbage. Og det er ikke dårligt. For det er den form for process der gør at man har selv med hele tiden. At man med jævne mellemrum stopper op og mærker efter. 

De sidste 10 dage er der sket mange ting. Jeg har fået job på en kaffebar, jeg har kigget på en potientielt lokale og så er jeg begyndt at leve no waste (læs: prøver at leve no waste). 

  • Jobbet er virkelig fedt! Det har gjort mig endnu mere sikker på at det er det rigtige for mig. Det er sindsyg hyggeligt og jeg har stadig masser af overskud efter en lang arbejdsdag. 
  • Lokalet er perfekt, men til overtagelse hurtigst muligt – og det er jeg ikke klar til. Jeg vil helt vild gerne åbne min egen café, men ikke nu nu. Jeg vil åbne når jeg har erfaringen og økonomien til det. 
  • No waste projektet går godt, hvis jeg selv skal sige det. Det skrald jeg producere i løbet af en uge, kan være en i firkantet plastikslikæske, i ved dem der når man køber slik i store mængder. 

Målet lige nu er ikke at producere 0% skrald, men snare blive mere bevidst omkring hvormeget jeg smider ud. Man skal starte i de små. Jeg bruger stofnet når jeg handler. Jeg køber kun frugt og grønt i løsvægt hos grønhandlere. Og så tænker jeg over at købe ting på glas frem for plastik, så jeg kan genbruge det. Det har helt sikkert åbnet mine øjne for de udfordringer der er. Og den største udfordring er plastikemballage. Men det er sjovt at se hvor meget skrald man kan spare og så hjælper det jo også lidt på miljøsamvittigheden. 

FullSizeRender.jpg

De sidste 10 dage har også fået mig til at indse at jeg ikke har travlt med at åbne mit eget sted. Det bedste råd jeg fik da jeg besøgte Te & kaffi på Island, var “Dont do it bad”, med andre ord, lad vær med at åbne før du er 100% klar

. Jeg tror på at min café bliver en succes, men kun hvis jeg føler jeg har al den viden og erfaring der skal til. Jeg glæder mig til at se hvad de næste måneder vil bringe, og jeg fortsætter med at suge til mig af gode råd og ideer. 

The green rose åbner,
when the time is right ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s