If you never try ..

FullSizeRender-7Det her billede har fulgt mig de sidst fem år og har nu en fast plads i min vindueskarm. Det er vel lidt den der tanke om, at når man bliver gammel og tænker tilbage på sit liv, så vil man ikke fortryde de ting man ikke gjorde. Samtidig er det også en reminder om ikke at være bange for at fejle. For alt man sætter sig for vil ikke lykkedes – men det finder man jo aldrig ud af om det vil, hvis man ikke giver det et forsøg. Og selvfølgelig et helhjertet et af slagsen. Første skridt til succes er at tro på at det vil lykkedes. Dernæst følger hårdt arbejde. Nogen gange går det godt, andre gange har man faktorer imod sig, som man ikke selv er herre over – og så er det ikke andet for end at komme op på hesten igen – selvfølgelig først efter man har været sur, grædt og følt at det hele er noget lort.

Sidste efterår besluttede jeg mig for at blive Officer i Hæren. Jeg ville gerne ud og prøve mig selv af. Jeg havde en idé om at det ville gøre mig til en sejere version af mig selv. Så jeg gik i gang med forberedelserne. Jeg trænede intensivt til de fysiske prøver og gjorde alt det forarbejde jeg kunne. Jeg sendte min ansøgning afsted og blev kaldt til optagelseprøve. Så langt så godt. Og så mødte jeg op på Høvelte kaserne tidlig mandag morgen, sammen med ti fyre – som alle lignede det billede jeg havde i hovedet af en Officer. Efter to dage med skriftlige prøver, fysisk test, cases og en individuel psykologsamtale – kørte jeg hjem. Lidt mindre optimistisk end da jeg kom. Men jeg vidste jeg havde gjort mit bedste – og beslutningen var nu ude af mine hænder. Troen på at det skulle lykkedes havde jeg fortsat – og jeg snakkede optimistisk om min fremtidige karriere i forsvaret med både venner og familie.

Hvad du måske har gættet nu – så blev det et stort Nej tak. Jeg fik en tilbagemelding der hed at min profil ikke passer det de søger og jeg derfor heller ikke vil have mulighed for at søge ind på Officeruddannelsen igen. Men andre ord – en kæmpe lussing. Eller sådan føltes det i hvert fald. Og det tog noget tid før jeg selv, og ikke mindst mine venner, familie og kæreste, fik overbevidst mig om at det ikke var jordens undergang.

Nogle gange er bedste bare ikke godt nok. Og så er det man må op på hesten igen – men det er vigtigt, fandt jeg ud af, at man giver sig selv lov til at være sur og ked af det og synes det hele er noget lort. For nu ved jeg med ro i sindet at det ikke var meningen jeg skulle have en karriere i forsvaret. Og det tvang mig til at tænke mit liv i nye baner – og finde frem til det som nu er mit nye mål. Åbningen af The Green Rose. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s