Den gode kaffe

En god kop kaffe. Det er det alle vil have.
Kaffeindustrien er eksploderet de seneste år – og begrebet en god kop kaffe er blevet en hel videnskab i sig selv. Men kaffe for mig er også blevet en nydelsesting frem for noget der blot var opkvikkende. Og det er lækkert med en god kop kaffe.

Jeg er vokset op med kaffe – og der mener jeg ikke bare sådan familien Danmark agtigt. Min mors mand ejer en stort kafferisteri og jeg har derfor altid haft et indblik i kaffeverdenen. Jeg har både lært at drikke kaffe tidligt – men også lært at smage forskel på kaffe. For kaffe er ikke bare kaffe. I dag har min mor butikken Bellaart hvor hun sælger kunsthåndværk og kaffe fra Emdruplund kafferisteri. Her laver hendes mand specielle lækre varianter, som både kan købes som hele bønner og males i butikken. Og selvfølgelig skal jeg have den samme kaffe i min café – det ville jo være dumt andet. Og så er det også god kaffe, hvis jeg selv skal sige det.

Kaffen er kommet for at blive. Vi ligger på flot 4. plads i verden, når det kommer til at drikke kaffe. Og 3 ud af 4 danskere er kaffedrikkende. Kaffeinfo er fantastisk til at finde fun facts om kaffe. Her kan du fx læse at 52% af de kaffedrikkende danskere foretrækker filterkaffe – hvor kun 12% foretrækker kaffe fra espressomaskine. Jeg må nok skuffe flertallet. Jeg er klart mest tilhænger af en god dobbelt latte – og jeg havde egentlig ikke tænkt at servere filterkaffe som udgangspunkt. Men det kan være jeg skal tage det op til revurdering, efter at have set nærmere på statistikken. Her til skal selvfølgelig tilføjes at jeg har tænkt mig at åbne café i København. Det her er selvfølgelig en helt subjektiv vurdering, uden nogen former for valide kilder eller kvalitative data. Men jeg vil våge at påstå, at størstedelen af de 52% befinder sig uden for storbyen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s